Dags för del 2 i Vänsterskolan 18/5

Är du nyfiken på Vänsterpartiets ideologi och hur det funkar politiskt i kommun, region och riksdag? Då är Vänsterskolan något för dig!

Vi träffas vid fyra tillfällen (ca 3 timmar/tillfälle) och avslutar med ett (frivilligt) besök i riksdagen. Kursen inleddes med Socialistskolan. Delkurs 2 äger rum torsdag 18/5 kl 18-21, och de övriga i höst.

Vänsterskolan är öppen för alla, både medlemmar och andra intresserade. Du förbinder dig inte för något om du går kursen.

Vänsterskolan är kostnadsfri och vi bjuder på fika!

Anmälan och frågor till Lisa Holmberg senast 29 mars 2017: [email protected]

Delkurs 1 – Socialistskolan 2/4

Vänsterpartiet är ett parti med långsiktiga mål om ett socialistiskt, och ekologiskt hållbart feministiskt samhälle. Denna kurs förklarar på ett grundläggande sätt utifrån partiprogrammet vad vi menar med det. Med fokus framför allt på det socialistiska perspektivet pratar vi om vilka våra ideologiska och teoretiska utgångspunkter är, vad de betyder i praktiken och hur vi kan närma oss våra mål. Den beskriver också hur socialism, feminism, antirasism och ekologiska perspektiv går hand i hand och utgör förutsättningar för varandra.

Delkurs 2 – feminism, anti-rasism och ekologisk omställning

Feminism, anti-rasism och ekologisk omställning är grundstenar i Vänsterpartiets partiprogram. Du får en översiktlig genomgång av var och en av områdena och tips om var du kan läsa mer eller fördjupa dig på annat sätt.

Kursen äger rum torsdag 18/5 kl 18.00-21.00.

Delkurs 3 – kommunal vänsterpolitik

Delkurs 4 – regional vänsterpolitik

Delkurs 5 – riksdagsbesök

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *