information
Kommunalrådet håller tal inför en grupp barn.

Kommunalrådet invigde barnkulturveckan

Vårt kommunalråd Charliene Kiffer börjar nu bli varm i kläderna efter en dryg månad på nya uppdraget. Charliene har skola, kultur och fritid som ansvarsområden och är mycket ute i verksamheten. Följ henne på instagram för att ta del av hennes vardag som kommunalråd.

Kommunalrådet håller tal inför en grupp barn.

 

Lördagen 12/11 så invigde Charliene den årliga barnkulturveckan. Det gjordes med tal och sång till Gullfina från Trollska skogen som var på besök. Här kan du läsa Charlienes tal:

”Vad roligt att se så många här! Jag heter Charliene Kiffer och är kommunalråd här i Hudiksvalls kommun. Jag har fått den stora äran att inviga barnkulturveckan 2016 vilket känns jätteroligt. Extra roligt känns det att vara här och fira Gullfina från Trolska skogens födelsedag. Jag har fått höra att hon önskar sig många födelsedagssånger av alla barn sen.
Den här veckan är fylld av roliga och spännande saker med bland annat bildverkstad, filmvisningar, teater, musikaler och sagostunder. En vecka där vi tillsammans, barn och vuxna, låter skapandet, skrattet och nyfikenheten få växa fram. För när vi lyckas locka fram kreativiteten i oss kan vi åstadkomma mycket. Hela vårt samhälle är beroende av kreativitet, utan det skulle vi framförallt må sämre men vi skulle heller inte locka fram nya idéer som för samhället framåt.
Den här veckan har vi chansen att lära av våra barn. För stora delar av barnens begåvning ligger märkligt nog inte i att barnen har ambitioner att lära sig. Nej, för barn lär sig oftast omedvetet vilket kan vara väldigt provocerande för oss vuxna. Om vi försöker sluta se barn som bara en målgrupp och istället öppnar upp oss för att formas och göra det oväntade och till och med oönskade, då skulle barnkulturen kunna bli en produktiv kraft som berikar alla medborgares liv.
När det gäller barn och kultur gör vi lätt barnen till objekt som ska skyddas från kultur som vi anser är olämpligt. Vi litar helt enkelt inte på barnens tankeförmåga eller vilja att forma sina egna förhållningssätt. Jag tror att risken är att vi går miste om gemensamma samtal om det som är svårt, ledsamt eller verkar konstigt. Ska kulturen bli meningsfull måste barnen erkännas som medlemmar av kulturgemenskapen precis som vi vuxna. Som vi alla vet ställer barnen ofta de bästa och mest kritiska frågorna. Kultur ÄR delaktighet och delaktighet kräver ömsesidighet.
Och som avslutning, hade det endast varit människor födda -83 och yngre som röstat skulle inte Trump varit president i USA idag. Framtiden ser ljusare ut.
Härmed inviger jag tillsammans med er barnkulturveckan 2016!”

 

Kopiera länk