artikel

Det finns ingen enighet om Hälsingegymnasiet

gymnasieförbund

På omvägar har vi fått höra att ordföranden för Lärande och kultur inför gymnasiets och CUL:s lärare stått och sagt att det finns en total enighet i kommunstyrelsen om en sammanslagning av gymnasiet och delar av vuxenutbildningarna i Nordanstig, Hudiksvall, Söderhamn och Bollnäs i ett gemensamt förbund. Detta stämmer föga med verkligheten.
Vänsterpartiet har under hela denna process varit starkt kritiska till förslaget, även om också vi ser en nödvändighet av ökat samarbete. I detta försöker vi hitta en väg där både kvaliteten för eleverna och lärarnas utvecklingsmöjligheter kan öka, men detta är inte helt lätt i nuläget eftersom hela processen med skapandet av ett Hälsingegymnasium känns både forcerad och förutbestämd. Detta borde ha framgått för lärande- och kultur-ordföranden om inte annat när vi röstade emot att själva utredningen skulle göras av just bland annat dessa skäl. Det vi tror han kan ha tänkt på och i bästa fall refererade till var att det tagits ett beslut om en tidsplan i kommunstyrelsen och kring denna rådde det enighet. Det vi alltså har enats om är när vi ska säga ja eller nej till ett gemensamt förbund inte att det ska bli av. Det är en stor skillnad.

Daniel Pettersson (V)
Delshad Saleh (V)
kommunstyrelseledamöter, Hudiksvall

Kopiera länk