artikel

Hudiksvall, kommunen med stort hjärta?

stort hjärta

 

 

 

 


Vänsterpartiet vill satsa på skola, vård och omsorg, då det skapar nya arbetstillfällen och det även stimulerar till inflyttning och nyföretagande. 

Det ser inte helt ljust ut för oss medborgare i Hudiksvalls kommun. Vi påverkas alla av att företag säger upp personal, lägger ned hela eller delar av sin verksamhet eller flyttar utomlands. Arbetslöshet är ett hot mot välfärd och offentlig sektor, då den till stora delar finansieras av skatteintäkter. Det betyder att kommunen får problem med att hålla kvaliteten inom skola, vård och omsorg.

För att vi i framtiden ska klara av våra åtaganden, så krävs att nya företag etableras och att vi får en positiv inflyttning. Hur lockar man då hit dessa? Vi är övertygade om att man inte gör det genom den reklam, som just nu visas i TV. Den framstår som intetsägande, t o m lite larvig.

Det räcker inte med att säga att Hudiksvall är kommunen med det stora hjärtat. Vad menas med det? Ledorden gör ingen klokare, även om de ropas. Det krävs något helt annat. Ställ i stället frågan vad som gör att man som boende någon annanstans i landet bestämmer sig för att bosätta sig i Hudiksvall. Vad är det som gör att man känner att ”här är det gott att leva”?

En av de viktigaste framgångsfaktorerna för en inflyttningskommun är att man tydligt satsar på de ”mjuka sektorerna”, dvs skola, vård och omsorg. Man vill vara säker på att barnen kan gå i en bra förskola och skola, att man kan få den vård man kan behöva och att man blir väl omhändertagen på ålderns höst. Detta kan Hudiksvalls kommun inte skryta med att man erbjuder i nuläget. I vår kommun tar man istället resurser från dessa sektorer och ger till andra, icke obligatoriska verksamheter på ett mer eller mindre jippobetonat sätt.

Vänsterpartiet vill satsa på skola, vård och omsorg, då det skapar nya arbetstillfällen och det även stimulerar till inflyttning och nyföretagande.
Vi är medvetna om att det kommer att bli svårt att reda ut den ekonomiska oreda, som den nuvarande majoriteten orsakat. Lån och räntor påverkar den totala ekonomin negativt och kommer att göra så för lång tid framöver.

Vi vill omprioritera i kommunens verksamheter så att Hudiksvalls kommun ska framstå som kommunen med det stora hjärtat!

Elisabeth Swedman
Daniel Pettersson
Vänsterpartiet Hudiksvall

Kopiera länk