information

Underlätta för cykling i Hudiksvall

Förra året delade tekniska förvaltningen ut Cykelkarta för Hudiksvall. En mycket trevlig och användbar broschyr. Tanken bakom broschyren är att underlätta och stimulera cykling i Hudiksvalls kommun.

När man studerar kartan över tätorten Hudiksvall blir man dock förskräckt. Kartan påminner mest om en sån där fylleriövning som man kan roa sej med i barnens pysselböcker. Cykelbanorna består alltså av korta stumpar som när som helst avbryts av bilvägar. Det är naturligtvis bra med cykelvägar men med denna konstruktion kan det till och med bli så att man luras ut på farligheter. Helt plötsligt kan man befinna sej som cyklist ute på bilarnas domäner.

Vi vänsterpartister i Hudik vill att kommunen sätter igång med att binda ihop dessa snuttar av cykelbanor till ett reellt nät av cykelvägar som både är trygga för cyklister och som stimulerar till ökat cyklande 

 

Kopiera länk