Fackeltåg för mångfald och mot rasism

I går samlades de flesta partierna i en gemensam manifestation mot främlingsfientlighet och för att minnas kristallnatten som blev starten på nazisternas systematiska förföljelse av judarna.

<!–

–>

Det var några år sedan som det arrangerades en manifestation i Hudiksvall för att hålla minnet av kristallnatten vid liv.Men efter att främlingsfientliga grupper verkar ha börjat få fäste i Hudiksvall, samordnade Ung vänster en manifestation som alla politiska partier i kommunfullmäktige, utom Sverigedemokraterna, anslöt sig till.

– Vi vill visa engagemang mot främlingsfientlighet, att Hudiksvall kan bättre, säger Pärlennart Larsson (KD).

Partirepresentanter ställde sig en efter en vid mikrofonen och tog avstånd från främlingsfientlighet.Olle Jonsson (V) talade sedan om att kampen måste intensifieras för allas lika värde och solidaritet och om att det finns krafter som pekar ut enskilda grupper som problem.Han påminde om händelsen i Norge i sommar.

– Unga människor sköts ihjäl av politiska skäl.

hämtat från  HT 10 nov-11

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Tor-leif skriver:

    Bra gjort i Hudiksvall .Man mâste bekämpa rasisterna med alla tänkbara medel.Hoppas att människorna inser detaa .Dâ knske vi slipper Sd i Hudiksvalls kommunfullmäktige efter nästa val

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *