information

Det bästa som hänt mig

Fick ett brev från en gammal vän idag, känns som att han förändrats sen sist:

Käre vän!

   Det absolut bästa som hänt mig, var när vi för andra valet i rad fick en borgerlig regering! Den lyckan jag känner över detta faktum blir nog svår att överträffa. Att i fyra år till få njuta av den frihet som avregleringar och ett sänkt skattetryck ger. Att folket slipper få bidrag och istället få ta del av en uppsjö intressanta och givande lediga arbeten, som bara väntar på dem. Det skulle aldrig ha blivit verklighet i det gamla trista ”Socialist Sverige”. Denna möjlighet att kunna lyfta upp folket ur solidaritetstänket och istället låta dem tillskansa sig (mig!) en enorm penninghög, gör mig alldeles knäsvag av glädje och framtidstro. Äntligen får man tänka bara på sig själv och sin familjs välgång, utan att behöva fundera på hemlösa, arbetslösa, psykiskt och fysiskt sjuka och annat löst och arbetsskyggt folk, ack denna glädje !   

    Jag blir upprymd av en enorm lyckokänsla nu när jag tänker på det stora och vackra, modernt inredda hem jag äntligen ska få möjlighet att skapa. Också tänker jag på mina barn förstås… Vilken fröjd skall det inte bli för dem att få gå på internat skola och lära sig allt om näringsliv, rikedom och framtida ostronmiddagar i Saint-Tropez i sällskap med kungabarnen? Det måste ju vara en välsignelse för dem att slippa vara hemma och umgås med familjen och slösa bort sin tid på lek och annan samhällsonyttig verksamhet.

   Det är min fasta övertygelse att barnen mållösa av tacksamhet, kommer att hylla mig som en mycket god och ansvarstagande förälder för att jag lät mer kompetenta och lämpade personer sköta deras uppfostran. Jag menar vem kan lära dem att bli goda storkonsumenter bättre än de som producerar och profiterar på deras framtida inköp av statusprylar? En annan stor lycka är ju detta med att, nu har jag äntligen råd att låta någon städa vårt hus och klippa vårt gräs. Det känns ju tryggt att veta att sånt blir gjort, även om ingen har tid att vara hemma och njuta frukten av dessa patetiska hushållsarbetares ”hårda slit” haha! De här sorgliga människorna skulle säkert hellre vara sjukskrivna, så det är tur att den möjligheten inte kommer att finnas längre.

    Nej bäste bror, nu blir jag tyvärr tvungen att avsluta denna korrespondens. Min chaufför väntar, jag är nämligen tvungen att åka hem till villan. Min fru ringde och sa att det var något problem med balterna som installerar poolen. De svamlade visst om åtta timmars arbetsdag, avtalsenlig lön och annat marxistiskt trams. Jag får nog allt lära dem en läxa så att de vet sin plats i framtiden. (Om de nu har någon framtid, arbetsdjuren!)  Det vore ju mycket otrevligt ur privatekonomisk synvinkel om man helt plötsligt blev tvungen att betala dessa ”barbarer” mer än de förtjänar. Jag tycker att de borde vara nöjda med det, som blir dem tilldelat. Skulle de ens ana vad det kostar med en pool tror jag att tonläget vore ett annat. Jag tror inte att de förstår att sådana som vi har stora utgifter att tänka på!

Med vänlig hälsning,

Fredrik af Täby

Kopiera länk